Over leiding

Een scout ben je niet voor even, maar voor het leven. Een uitdrukking die wij als leiding voor de volle 100% beamen.

 

Op het einde van het jinjaar staat ieder van ons voor een belangrijke beslissing. Word ik leiding, ja of nee? 
Wanneer je beslist om leiding te worden, neem je de beste beslissing van je leven. Een netwerk van scoutsvrienden lacht je toe. Als leidingsploeg proberen wij een warme plek te zijn, waar iedereen welkom is. Het is een plek waar nieuwe vriendschappen ontstaan en oude weer worden opgepakt. We zijn het er allemaal over eens, een scoutsband gaat nooit stuk. Naast de eeuwige vriendschappen en het oneindig genieten dat voorkomt uit momenten met je beste vrienden, zijn er natuurlijk ook de mannekes.

 

'Alles voor de mannekes' is ons motto dat we ten alle tijden willen nastreven. 
Als leiding weten wij als de beste wat scouting inhoudt.  Als we onze scouts in een aantal woorden moesten beschrijven: verbondenheid, zelfstandigheid, creativiteit, respect, engagement, solidariteit, vriendschap en nog veel meer. Binnen de scouts ontdek je jezelf en de wereld. Scouts is een uitdaging, een plek waar je op je eigen benen leert staan. Je leert jezelf kennen, al je mooie en minder mooie kanten. De scouts is een plek waar je zult vallen, maar ook leert opstaan. Je leert wat het is om tot een groep te behoren en je daar voor in te zetten. Binnen de scouts sta je samen sterker. Je leert samenwerken, samen genieten. Je leert  je eigen mening te uiten en te luisteren naar die van anderen.  Door deel uit te maken van de scouts zet je je in voor anderen en de samenleving. Samen dromen we van een betere wereld.
Ons doel als leiding is om dit alles mee te geven, hopende dat wij een voorbeeld kunnen zijn voor de mannekes zoals onze leiding dat was voor ons.

 

Als leiding hebben wij natuurlijk een hele grote verantwoordelijkheid en de taak om de kinderen onder onze hoede de tijd van hun leven te bezorgen. Dat doen we met heel veel passie en inzet. Onze eigen jaren als manneke hebben ons gevormd tot de leiding die we nu zijn. Maar ook wij groeien nog verder, samen met de mannekes en willen zo samen met hen een wereld creëren waar dromen uit komen.
Deel uit maken van de mannekes hun ontwikkeling op deze mooie, verdienstelijke en speelse manier is het beste wat er is! 

 

Leiding zijn is een enorm voorrecht en het mooiste engagement dat je kan aangaan.
Iets dat wij, de leiding van den 32/48, met heel veel plezier en liefde, dag in dag uit, zijn.