Kentekens op je hemd

Vanaf de jonggivers dragen al onze leden een hemd. Zo’n hemd staat vol met kentekens en die hebben elk hun eigen plekje. Je hangt ze niet zomaar eender waar. 

 

Boven de rechter borstzak hangt het belangrijkste kenteken, het jaarkenteken. Wanneer het jaar voorbij is hang je het jaarkenteken op je rug, om plaats te maken voor het nieuwe jaarkenteken.  Benieuw naar de juiste volgorde van de jaartekens? Breng een bezoekje aan onze jaarthema-pagina
Nadat je je belofte hebt gedaan, krijg je een beloftekenteken, dat naai je op je linker borstzak (deze beloftetekens verschillen tussen jongens en meisjes).
Boven deze borstzak hang je het teken van België en Europa.
Op je linker mouw hoort helemaal vanboven ons eigen scouts lintje (dit mag ook op de rechtermouw hangen), met  daaronder de Vlaamse leeuw en het provincie schild, wat voor onze scouts natuurlijk het schild van Antwerpen is. Als laatste hangen we daaronder het internationale scouts en gidsenteken.
Op de rechter mouw horen alle taktekens. 

 

Om de drie jaar gaan wij met heel de scouts op groepskamp. Hiervoor maken we zelf een kenteken. Ook gaan wij om de zo veel tijd op een buitenlandskamp en krijg je een kenteken met de vlag van dat land.  Waar je deze moet hangen? Dat kies je helemaal zelf! 
Er zijn nog een heleboel andere kentekens die je vrijblijvend op je hemd kan naaien. Al deze kentekens vindt je in de Hopper winkel. 

 

De kleine takken op onze scouts dragen nog geen hemd, maar zij krijgen ook allemaal hun jaarkenteken en belofteteken. Wat ze hier mee doen is helemaal vrijblijvend. Velen naaien de kentekens op hun truien, anderen bewaren ze om later op hun hemd te naaien. 

 

Check hieronder of al je kentekens wel op de juiste plek hangen!